Over ons

Stadsakkers Veenendaal is een vrijwilligersorganisatie met een moestuin ten behoeve van Voedselbank Veenendaal. Vanuit de Voedselbank ontvangen wekelijks ongeveer 180 gezinnen een voedselpakket. Om deze gezinnen te kunnen voorzien van verse groenten, is Stadsakkers in het voorjaar 2017 gestart met het verbouwen van de eerste groenten. Zin om mee te helpen? Check hier onze vacatures! Je kunt kiezen of je een vast dagdeel wilt meehelpen of als oproepkracht bij bijv. de oogst. Meer info en aanmelden kan via stadsakkersveenendaal@gmail.com

Stadsakkers Veenendaal wil een plek zijn waar jong en oud, gepensioneerde en werkzoekende, samen werken aan een oogst – ongeacht cultuur, achtergrond of geloof.
Een letterlijke oogst! Want de voedselbank Veenendaal heeft levensmiddelen nodig en vooral versproducten. We willen met Stadsakkers Veenendaal de voedselbank voorzien van verse groenten. Maar ook een figuurlijke oogst; ontmoeting, begrip, kennisoverdracht, gevoel van eigenwaarde en nut. Als we ooit konden praten over een win-win situatie, dan is dat wel bij dit idee.

Na Voedselbank en Kledingbank is Stadsakkers Veenendaal het volgende initiatief van Missie0318. Vanuit een passie voor groen en een passie voor mensen.