Bestuurslid (portefeuille HR)

We zoeken een bevlogen bestuurslid (portefeuille HR) om onze stichting Missie 0318 waarin samengaan de Voedselbank en Kledingbank Veenendaal, Stadsakkers en de Soepfiets in dit opzicht te versterken.

Iets voor jou?

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het even zelf niet meer redden? Ben je circa 4 uur per week beschikbaar? Dan praten we graag met je verder over de rol van bestuurslid HR.

 Wat houdt de functie in?

Missie 0318 is een grote organisatie met meer dan 200 vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat door- en voorleven, uitdragen en verankeren van onze identiteit en waarden binnen de verschillende teams van onze organisatie zichtbaar blijft en waar nodig ondersteund wordt.

Om deze gedachte gestalte te geven zijn we op zoek naar een spin in het web die binnen het bestuur specifiek aandacht heeft voor de ontwikkeling van onze vrijwilligers, het goud van onze organisatie. En daarnaast met bestaande of nieuwe HR-instrumenten het bestuur adviseert en behulpzaam is bij vragen op HR vlak. Als vrijwilligersorganisatie met ruim 200 vrijwilligers lijkt deze versterking op HR gebied niet meer dan een logische stap. Tegelijkertijd hebben we de afgelopen jaren vanaf ons prille ontstaan en tijdens flinke groei de kracht van organisch organiseren mogen ervaren. Een samenwerking waarin de mens centraal staat en waarin onze coördinatoren een onderscheidende rol spelen. Als we er voor elkaar zijn, kunnen we er ook voor de ander zijn!

Onze organisatie en cultuur voorzien in een goede balans tussen richting geven, ruimte bieden en met dienend leiderschap er zijn voor de vrijwilligers op momenten die ertoe doen.

En dat geldt niet in de laatste plaats voor de coördinatoren die de teams coachen en begeleiden.

Werkwijze en tijdsbesteding

Het bestuur vergadert in de regel eens per maand op de laatste maandagavond van 19.30 – 21.30 uur. Het overleg met het kernteam (onze coördinatoren) is op de eerste maandag van de maand van 19:30 tot 20:30. Daarnaast onderhoudt het bestuur contact via telefoon, WhatsApp en per mail. De werkzaamheden kunnen dus voor een groot deel vanuit huis worden gedaan.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een bestuurslid met hart voor de medemens en ervaring in HR. Iemand die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan het zo goed mogelijk functioneren van onze stichting. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een christelijke levensovertuiging hebt.

Tot slot
Missie0318 is een vrijwilligersorganisatie en dus krijgen bestuursleden net als alle vrijwilligers geen betaling of andere vergoeding voor hun werkzaamheden. Alle bestuursleden moeten beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) welke zal worden aangevraagd door de stichting.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV samen met een korte motivatie naar info@voedselbankveenendaal.nl

Geïnteresseerd  of heb je nog vragen, neem gerust contact op met Gert Brouwer, onze voorzitter.

Zijn telefoonnummer is 06 11472610.

Solliciteer voor deze vacature

Belangrijke informatie

Solliciteer voor deze vacature