Over ons

Stadsakkers Veenendaal is een initiatief van Stichting Missie0318  in 2017 ontstaan als vrijwilligersorganisatie met een moestuin ten behoeve van Voedselbank Veenendaal.

 

Op een van de Gemeente Veenendaal gepacht perceel (1,5 ha) wordt verse groente verbouwd ten behoeve van de voedselbank. Tegelijkertijd wordt ook een werkplek van ontmoeting en zingeving geboden voor een veelkleurig gezelschap uit onze buurten. In bijzonder een plek voor en door mensen die in onze samenleving misschien niet altijd als vanzelfsprekend hun (werk)plek vinden.

Er werken in totaal gemiddeld zo’n 60 vrijwilligers op stadsakkers. Dit aantal kan in het hoogseizoen oplopen door de extra veldwerkers die dan nodig zijn.

 

Dit alles met als doel om wekelijks verse producten te kunnen leveren aan zo’n 100 gezinnen uit Veenendaal die een voedselpakket ontvangen van de lokale Voedselbank en om daarnaast een veilige mooie werkplek te bieden aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Ik wil helpen

Het proces

Zaaien

Gestart wordt met het zaaien en aanplanten.

Groeien en bloeien

Nu is het tijd voor de zaden om te groeien.

Oogsten

Wanneer de gewassen volgroeid zijn, is het tijd voor de oogst.

Voedselbank

De geoogste groenten gaan naar de voedselbank.

Doneren

Wij zijn als vrijwilligersorganisatie volledig afhankelijk van donaties van particulieren en sponsoren.

Dit kan in de vorm van het leveren van een geldelijke bijdrage maar ook in natura of op een andere manier. Op dit moment vragen we uw bijdrage voor de bouw van een veldschuur op onze nieuwe locatie. Hier missen we een ruimte voor onze vrijwilligers en gasten. Maar ook een plek om gereedschap en andere materialen op te bergen. En voor het bewaren en sorteren van de oogst. Om een gebouw te realiseren dat aan alle voorwaarden voldoet is een totaalbedrag van ca. 195.000 euro nodig. Een heel groot bedrag, maar als we het samen doen, moet het mogelijk zijn!

Voor meer informatie over de fondsenwerving mailt u naar relatiebeheer@voedselbankveenendaal.nl

Stadsakkers Veenendaal is een initiatief van Stichting Missie0318, een ANBI goedgekeurde stichting en als zodanig zijn giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekbaar bij de inkomstenbelastingaangifte.

Voor donaties kunt u gebruik maken van de doneerbutton. Ook kunt u zelf een bedrag overmaken via bankrekening NL 11 ABNA 04906 29369. Bij uw donatie graag het doel  vermelden (bijvoorbeeld veldschuur, fruitbomen, enz.).

Meer over de veldschuur