Over ons

Stadsakkers Veenendaal is een initiatief van Stichting Missie0318  in 2017 ontstaan als vrijwilligersorganisatie met een moestuin ten behoeve van Voedselbank Veenendaal.

 

Op een van de Gemeente Veenendaal gepacht perceel (1,5 ha) wordt verse groente verbouwd ten behoeve van de voedselbank. Tegelijkertijd wordt ook een werkplek van ontmoeting en zingeving geboden voor een veelkleurig gezelschap uit onze buurten. In bijzonder een plek voor en door mensen die in onze samenleving misschien niet altijd als vanzelfsprekend hun (werk)plek vinden.

Er werken in totaal gemiddeld zo’n 60 vrijwilligers op stadsakkers. Dit aantal kan in het hoogseizoen oplopen door de extra veldwerkers die dan nodig zijn.

 

Dit alles met als doel om wekelijks verse producten te kunnen leveren aan zo’n 100 gezinnen uit Veenendaal die een voedselpakket ontvangen van de lokale Voedselbank en om daarnaast een veilige mooie werkplek te bieden aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Ik wil helpen

Het proces

Zaaien

Gestart wordt met het zaaien en aanplanten.

Groeien en bloeien

Nu is het tijd voor de zaden om te groeien.

Oogsten

Wanneer de gewassen volgroeid zijn, is het tijd voor de oogst.

Voedselbank

De geoogste groenten gaan naar de voedselbank.

Doneren

Wij zijn als vrijwilligersorganisatie volledig afhankelijk van donaties van particulieren en sponsoren.

Dit kan in de vorm van het leveren van een geldelijke bijdrage maar ook in de vorm van het doneren van materialen.

Stadsakkers Veenendaal is een initiatief van Stichting Missie0318, een ANBI goedgekeurde stichting en als zodanig zijn giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekbaar bij de inkomstenbelastingaangifte.